Persoonlijk begeleider voor team Maatschappelijke Opvang in Delft

Delft, Zuid-Holland

32 – 36 uur

Schaal 45

HBO Zorg

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Maatschappelijke Opvang

De Maatschappelijke Opvang bestaat uit vier onderdelen. Het Dienstencentrum (overdag) en de Nachtopvang (avond/nacht) bieden onderdak en ondersteuning voor mensen zonder dak boven hun hoofd. Het Sociaal Pension is een doorstroomvoorziening waar men voor middellange termijn kan wonen en hulp krijgt bij het weer op de rails krijgen van het leven. De Short Stay is een voorziening voor kortdurend wonen met begeleiding naar herstel. We laten cliënten niet zomaar los wanneer ze weer op zichzelf wonen, want ook daarna staan we klaar voor ondersteuning en begeleiding waar nodig. Het team waar je bij komt werken is verantwoordelijk voor de ambulante begeleiding van alle cliënten in deze keten. Je krijgt een eigen caseload waarmee je op weg gaat van dakloosheid naar duurzaam zelfstandig wonen.

Wat is jouw rol als persoonlijk begeleider?

Bij Perspektief hebben begeleiders veel regelruimte en verantwoordelijkheid. Je bent zowel
casemanager als regisseur: op inhoud en proces. Je werkt methodisch en je beweegt mee met de
eigenheid van de cliënt zonder daarbij het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen. In het proces werk je nauwkeurig, je legt verslag en onderhoudt externe contacten. Je hebt je werk goed
georganiseerd, zowel voor jezelf, als voor de cliënt en de stakeholders. Je maakt zaken af en zet de puntjes op de i.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ, schaal 45 (min. €2.600,- max. €3.536,- o.b.v. 36 uur). Ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Flexibele beschikbaarheid op basis van de zorgvraag is onderdeel van je functie. Mobiele telefoon en laptop zijn onderdeel van je uitrusting om je werk te doen.

Wat we van jou vragen

  • Een afgeronde relevante HBO opleiding in de zorg, bij voorkeur Bachelor Social Work (MWD/SPH) of een vergelijkbare opleiding;
  • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap;
  • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken,
    motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
  • Ervaring in groepswerk en/of ambulant werk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij
  • Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid
  • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep

Direct solliciteren?

Mail je motivatiebrief en je cv naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Opvang. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O via 015-2841000.

Solliciteren