Thuisbegeleider voor team Ambulant Centrum West in Delft

Delft, Zuid-Holland

28 – 36 uur

Schaal 35

MBO 4

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Ambulante begeleiding

Het doel van Ambulante Begeleiding is gericht op het begeleiden bij duurzaam zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving. Daarbij richt de begeleiding zich op het voorkomen van achteruitgang en bevorderen en behoud van de zelfredzaamheid. Er wordt gewerkt aan woonvaardigheden, zinvolle daginvulling, voorkomen van sociaal isolement of verwaarlozing en in sommige gevallen het voorkomen van overbelasting van de mantelzorger.

Wat is jouw rol als Thuisbegeleider?

Bij Perspektief hebben begeleiders veel regelruimte en verantwoordelijkheid.  Je werkt zelfstandig met een eigen caseload. Je cliënten hebben een hulpvraag op één of enkele levensgebieden. Je werkt methodisch en je beweegt mee met de eigenheid van de cliënt zonder daarbij het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen.  In het proces werk je nauwkeurig, je legt verslag en onderhoudt externe contacten. Je hebt je werk goed georganiseerd, zowel voor jezelf, als voor de cliënt en de stakeholders. Je maakt zaken af en zet de puntjes op de i.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ, schaal 40. Ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Flexibele beschikbaarheid op basis van de zorgvraag is onderdeel van je functie. Mobiele telefoon en laptop zijn onderdeel van je uitrusting om je werk te doen.

Wat we van jou vragen

  • Een afgeronde MBO-4 opleiding in de zorg, zoals SPW/MMZ/Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of een vergelijkbare opleiding;
  • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, vakmanschap, integer en samen;
  • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten;
  • Ervaring in groepswerk en/of ambulant werk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij;
  • Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid;
  • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep.

Direct solliciteren?

Solliciteren kan tot en met zondag 25 september 2022. Mail je motivatiebrief en je cv naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Thuisbegeleider Ambulant Centrum West. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met teamleider Corieke Boersma-de Jong via 015-2841000.

Solliciteren