Uitnodiging webinar ‘Mannenmishandeling -15 jaar mannenopvang’

Webinar mannenmishandeling

Op 1 juli 2023 bestaat de mannenopvang in Nederland 15 jaar.

In 2008 opende de eerste mannenopvang ter wereld in Nederland. Inmiddels zijn er zes opvanglocaties in het land waar mannen terechtkunnen.

Toch is er nog weinig kennis over dit thema bij zowel professionals als in de samenleving, terwijl uit cijfers van het CBS in 2020 bleek dat 7% van de mannen van 16 jaar en ouder in het jaar ervoor te maken had gehad met huiselijk geweld.

Webinar mannenmishandeling

Programma

Wie zijn toch die mannen die met mishandeling te maken krijgen? Hoe komen zij in de opvang terecht? Met welke vooroordelen van hun omgeving én van professionals krijgen zij te maken? Hoe ziet het hulpverleningstraject eruit? Waar kunnen mannen buiten de reguliere hulpverlening terecht voor steun? Wat is de juridische positie van mannen? En hoe komt een vrouw tot het plegen van huiselijk geweld? Om een antwoord op die vragen te geven, organiseert mannenmishandeling.nl een kosteloos webinar.

Over de sprekers

Dagvoorzitter Janine Janssen, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit gaat in gesprek over mannenmishandeling met de volgende gastsprekers:

  • Nicole van Zon, projectleider mannenopvang bij Sterk Huis
  • Adrie Vermeulen, hulpverlener mannenopvang bij Moviera
  • Ludwig van Dijk, ervaringsdeskundige mannenmishandeling en bekend van de documentaire ‘Vrouw slaat man‘.
  • Jeroen Mastwijk, operationeel expert zorg & veiligheid bij de politie
  • Fred Menkveld, advocaat-mediator bij ahl advocaten
  • Viviënne de Vogel, forensisch psycholoog en auteur van het boek ‘Geweld door vrouwen
  • Nicole Lebis, ervaringsdeskundige ex-pleger huiselijk geweld

Tijdens het webinar kunnen deelnemers vragen stellen in de chat. Hieruit wordt een selectie gemaakt die de tafelgasten tijdens het webinar beantwoorden. De antwoorden op vragen waar zij niet aan toe komen worden naderhand gepubliceerd op de website mannenmishandeling.nl

Webinar mannenmishandeling-2

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is van harte welkom om online deel te nemen aan het webinar. Professionals die werken volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, politie- en justitiemedewerkers, studenten, vrijwilligers en beleidsadviseurs die betrokken zijn bij deze thematiek. Ook voor wie zelf (vermoedelijk) slachtoffer is van mannenmishandeling of iemand kent die hiermee te maken heeft, geeft het webinar waardevolle inzichten.

Organisatie

Dit webinar wordt georganiseerd door MovieraKaderaBlijf GroepArosa/Perspektief en Sterk Huis.  Samen bieden wij hulp en opvang aan mannen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld, mishandeling en eergerelateerd geweld.

Wij helpen je verder

We zetten onze specialistische kennis graag in om jouw problemen op te lossen en patronen te doorbreken.

Contact opnemen