Woonbegeleider voor in de nacht voor team Elias Stein in Den Haag

Den Haag, Zuid-Holland

28 uur

Schaal 35

MBO 4

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen.
Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Forensische zorg

In 2018 is Perspektief gestart met een geheel nieuwe woonvoorziening in Den Haag waarin we cliënten met een forensische zorgindicatie begeleiden. We hebben hier 18 zelfstandige woonunits en kunnen hiermee zorg aan 18 cliënten leveren. Daarnaast begeleiden we ook ambulant. De locatie is vlakbij het terrein van Parnassia waardoor behandeling en dagbesteding op loopafstand beschikbaar is. De cliënten hebben een justitiële achtergrond, soms gecombineerd met psychiatrie,  cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek.  

Wat is jouw rol als woonbegeleider?

Als woonbegeleider in de nacht bied je hulpverlening en ondersteuning aan cliënten van de locatie. Je houdt tijdens de avond- en nachturen toezicht op de locatie van Perspektief met als doel bij te dragen aan de nachtrust en veiligheid van cliënten en omgeving. In voorkomende gevallen bied je ondersteuning aan cliënten en handel je volgens de geldende protocollen crisissituaties af. Indien noodzakelijk/wenselijk kan contact gezocht worden met een collega van de bereikbaarheidsdienst. Je zorgt voor gastvrijheid en een veilig leefklimaat in de voorziening. Cliënten voelen zich bij jou op hun gemak en bespreken met jou hoe hun dag er uit gaat zien. Je betrekt relaties met de buurt en bent aanspreekpunt voor je collega’s. Op elk moment van de dag ben je in staat om spreekwoordelijke “brandjes” te blussen en stevig op te treden wanneer dat nodig is.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt:

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de CAO GGZ schaal 35, heb je ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige diensten en flexibele beschikbaarheid zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van te voren ingeroosterd en daar ontvang je conform CAO GGZ onregelmatigheidstoeslag over. Mobiele telefoon is een onderdeel van je uitrusting om je werk te doen

Wat we van jou vragen

 • Een afgeronde MBO-4 opleiding in de zorg, zoals SPW/MMZ/Persoonlijk Begeleider
  Specifieke Doelgroepen of een vergelijkbare opleiding;
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap;
 • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken,
  motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten;
 • Ervaring in groepswerk en/of ambulant werk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij;
 • Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid;
 • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale
  netwerk van de doelgroep.

Direct solliciteren?

Solliciteren kan tot en met zondag 18 december 2022. Mail je motivatiebrief en je cv naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Woonbegeleider voor in de nacht Elias Stein. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met teamleider Johan Bouthoorn via 015-2841000.

Solliciteren