Ambulante Begeleiding

De beste zorg, iedere dag een nieuwe kans en veiligheid maak je samen

Als dat in jouw situatie mogelijk is, is het natuurlijk fijn als je zelfstandig kunt blijven wonen en verantwoordelijk blijft voor je eigen zaken. In het meest ideale geval heb je helemaal geen hulp meer nodig. Toch kan het prettig zijn als je tijdelijk of voor een langere periode ondersteuning krijgt aan huis.

Wat houdt ambulant begeleid wonen in?

In sommige gevallen is begeleiding aan huis, ambulante zorg, voldoende. Je begeleider komt dan op afspraak bij je thuis en helpt je zaken op orde te krijgen en houden. Soms is het ook mogelijk dat de afspraak op een locatie van Perspektief plaatsvindt, bijvoorbeeld omdat je daar dagbesteding volgt. Wat de begeleiding precies inhoudt verschilt per persoon. Ieders situatie is anders en waar de één hulp bij nodig heeft dat kan een ander zelf, en andersom. Daarover maak je dus passende afspraken met je persoonlijk begeleider.

Rol van de Gemeente

De vorm en hoeveelheid hulp die je kunt krijgen is een beslissing vanuit de Gemeente. Zodra je een beschikking hebt kunnen we de ambulante hulp samen met jou gaan invullen. Uiteraard kunnen wij je helpen of bijstaan om naar jouw Gemeente te gaan. Maar deze stap kun je ook zelf zetten, of met de begeleider die je al hebt.

Langere termijn

Zo mogelijk werken we toe naar zelfstandig wonen op termijn maar als dat niet of niet gelijk kan dan richten we onze aandacht eerst op andere zaken. Eigen regie is een groot goed in de visie van Perspektief omdat toenemende zelfredzaamheid een teken van herstel is.

Wij helpen je verder

We zetten onze specialistische kennis graag in om jouw problemen op te lossen en patronen te doorbreken.

Contact opnemen